Tehnike za odlaganje ejakulacije

Posted by: preranae  :  Category: Tehnike za odlaganje ejakulacije

Osnovni princip koji leži u pozadini tehnika  koje ćemo navesti jeste sposobnost muškarca da upozna reakcije svoga tela. Razumevanjem načina na koji telo funkcioniše i razabiranjem nivoa seksualnog uzbuđenje, raste sposobnost učenja kako da se odlži svršavanje tokom odnosa koji omogućava duži seks. Ključno je znati kada treba usporiti kako bi uzbuđenje splaslo taman toliko da se može izbeći ejakulacija i nastaviti odnos. Drugi metod vezujemo za mogućnost smanjenja osetljivosti penisa. Ako smanjimo osetljivost penisa, trebaće više stimulacije kako bi se došlo do vrhunca, a samim tim i više vremena. Sledeće tehnike i predlozi mogu pomoći u povećavanju seksualne „izdržljivosti“, ali ne predstavljaju magična rešenja i zahtevaju strpljenje i posvećenost sopstvenom usavršavanju.

„Kreni – stani“ tehnika

Osnovni princip u ovoj tehnici jeste stimulacija penisa (samostalno ili od strane partnerke) do granice ejakulacije, a zatim kraća pauza kako bi došlo do opadanja nivoa uzbuđenja. U cilju onemogućavanja ejakulacije može se i primeniti pritisak u predelu ispod glavića. Ovakve „uspone i padove“ nadraženosti penisa treba ponoviti 3-5 puta pre svršavanja. Nije loše praktikovati i duboko disanje tokom pauze kako bi se dodatno smirio organizam i izbegla ejakulacija. Nakon nekoliko nedelja vežbanja ove tehnike uočićete značajan napredak u svojoj seksualnoj „izdržljivosti“.

Tehnika stiskanja

Neposredno pošto osetite da se bliži ejakulacija, otprilike na tri do četiri nadražaja pred „svršavanje“, naglo prestanite sa stimulacijom penisa i primenite pritisak u korenu polnog organa sa palcem i kažiprstom sa gornje i donje strane. Primenite snažan pritisak fokusirajući se na uretru, cev koja ide donjom stranom penisa a koja nosi seme i mokraću. Ovo će smanjiti tenziju u penisu i zadržati ejakulatorni refleks. Ovde je takođe ključno redovno vežbanje kako biste uočili svoju „tačku bez povratka“ odnosno momenat kada više ne možete da suzdržite ejakulaciju. Pritisak treba primeniti malo pre ovog momenta „bez povratka“. Pritisak se može primenjivati u bilo kom delu penisa ispod glavića, sve do korena. I ovde je korisno primeniti paralelno i tehnike dubokog disanja.

Leave a Reply