Master i Johnson metoda

Posted by: preranae  :  Category: Master i Johnson metoda

Najbolji način borbe protiv prerane ejakulacije je učenje prepoznavanja i kontrolisanja osećaja koji vode orgazmu. Masters i Johnson metoda služi upravo tome. Ta metoda zahteva mnogo strpljenja i vežbe, ali je vrlo uspešna.


Može se početi s masturbacijom. Dovedite sebe do tačke blizu orgazma i prestanite i opustite se pre nego što opet počnete. Svaki put kad to napravite, primaknite se orgazmu sve bliže i bliže sve dok ga više ne možete kontrolisati. Ponavljanje ovog postupka mnogo puta u različitim prilikama će vam pomoći da naučite gde je vaša tačka vrhunca. Jednom kad upoznate svoju “tačku bez povratka”, možete usmeriti stimulaciju partnerke tako da doživite orgazam. Najbolji je način vežbanja ove metode zajedno s partnerkom do koje Vam je stalo, iako se možete pripremati i sami. Sa svojom partnerkom isprobajte seksualnu stimulaciju koja ne uključuje penetraciju, kao masturbacija i oralni seks, te postupno vežbajte dostizanje tačke neposredno pre ejakulacije. U tom trenutku signalizirajte partnerki da prestane (laganim stiskanjem ili zvukom) I sebi dopustite delimičan gubitak erekcije. Ponavljajte to više puta. Ove korake je potrebno vežbati više dana pre pokušaja vaginalnog seksa. U trenutku kada ste spremni za vaginalni seks, lezite na leđa i kažite partnerki da vam dopusti sporu penetraciju.
Čim osetite da ste blizu ejakulacije, pokažite partnerki da se nežno izdigne prema gore. Malo se opustite i počnite ponovo. Uskoro biste trebali biti u mogućnosti da kontrolišete svoju ejakulaciju i da uživate u seksu.


Iako je ova metoda naročito delotvorna za odlaganje ejakulacije, mogu proći nedelje pre nego što Vi to postignete.
Važno je biti strpljiv i ne stavljati velik pritisak na situaciju. Ako ne uspe odmah, potrebno je još truda. Radi se o procesu za koji treba vremena.

Leave a Reply